Бащата на Александра Богданска отново стана общински съветник в Благоевград

Само няколко месеца преди местния вот, в Общински съвет Благоевград продължават рокадите на общински съветници. На редовно заседание клетвата си като местен парламентарист положи бащата на моделката Александра Богданска – Милан Богдански.

Той е от квотата на БСП в Общински съвет и „сяда на стола“ на Бисер Стойчев, който е с предсрочно прекратени пълномощия като общински съветник заради конфликт на интереси.

Ето и част от решението на Общинска избирателна комисия – Благоевград, с което бяха прекратени правата на местния парламентарист:

КПКОНПИ е установила от фактическа страна релевантите за казуса обстоятелства, и е достигнала до правните изводи, че след като е гласувал Решение №43 по Протокол №2 от 31.01.2020г. и Решение №270 по протокол №12 от 31.07.2020г. на Общински съвет Благоевград, Бисер Аспарухов Стойчев,в качеството му на общински съветник в общинския съвет на община Благоевград и лице , заемащо висша публична длъжност по смисъла на чл.6,ал.1,т.32 от ЗПКОНПИ е извършил нарушение на разпоредбата на чл.56 от ЗПКОНПИ, според която, лице заемащо висша публична длъжност, няма право при изпълнението на задълженията си да гласува в частен интерес.

С посоченото Решение №РС-20-21-063 на КПКОНПИ с дата 28.07.2021г. , комисията е установила конфликт на интереси по отношение на Бисер Аспарухов Стойчев, общински съветник в общински съвет на община Благоевград и лице заемащо висша публична длъжност по смисъла на чл.6,ал.1,т.32 от ЗПКОНПИ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене