Бизнес академия BASE отличи най-успешните начинаещи предприемачи в Благоевград, кметът Илко Стоянов връчи специалната награда

Най-добрите начинаещи предприемачи на бизнес академия BASE, която стъпи за първи път в Благоевград, бяха наградени на тържествена церемония в зала „22 септември“.
В продължение на три месеца BASE даде възможност на рекордните близо 70 участници да превърнат своите идеи в успешни финансови модели.
На финала вчера пред експертното жури бяха представени 17 бизнес проекта, а пет от тях получиха финансова подкрепа да развият мечата си.

„Благодаря на организаторите и на всички участници, защото вие сте движещата сила на бизнес академия BASE. За мен беше чест, че станахме част от това събитие, което има за цел да подобри бизнес климата в града. Сигурен съм, че журито е било доста затруднено при излъчването на победителите. Вярвам, че всички имате уникални идеи, които ви пожелавам да осъществите в бъдеще“, каза кметът Илко Стоянов и връчи специалната награда на Община Благоевград на Мариела Филчева, която преодоля конкуренцията с иновативния си проект „Лаборатория за детски експерименти JOY“.

„Идеята ми е свързана с децата и по-конкретно с техните игри. В моята лаборатория за експерименти те ще имат възможност, вместо да стоят пред компютъра, да опознаят необятния свят на биологията, химията и физиката по един забавен начин. Участието в програмата ме амбицира да уча „Бизнес предприемачество“, каза Мариела Филчева от Благоевград.
Голямата награда на бизнес академия BASE и сумата от 4000 лева беше връчена на Анна Каперска за проекта й „Студио за постпродукция“.

„Имам студио за постпродукция на филми, трейлъри, реалити предавания, заснети в САЩ, но сглобени и финализирани тук. Израснала съм в Благоевград, завърнах се тук преди няколко месеца. Завършила съм „Кино и телевизия“ и съм специализирала „Режисура“, каза Анна Каперска, която бе трогната от отличието и мотивирана от организаторите да върви смело по пътя на предприемачеството.
Оспорваната втора награда беше присъдена на Василка Попова с ресторант-каравана край Рилския манастир.

Журито не успя да излъчи един фаворит за третото място и то бе поделено между Лидия Аракчиева за проект „Градска хижа „Портала“, Габриела Тосунова с бизнес идея за парти агенция и Надежда Андонова, която има амбицията да се развива с организиране на курсове по тъкане.
Собственикът на CLS Solar Services Георги Спасов връчи още една специална награда на Ралица Петкова.

Малко преди финала на проекта BASE административният директор на Съвета на жените в бизнеса в България Соня Димитрова подчерта, че Академията променя животи, пожела на завършилите курса да преследват и сбъдват мечтите си и връчи на всички сертификати.
Участниците запечатаха с обща снимка изминалите три месеца, които се оказаха изключително интересни за тях в професионален план.
BASE се организира от America for Bulgaria и Съвет на жените в бизнеса в България, със съдействието на Община Благоевград.

При обучението си начинаещите предприемачи преминаха редица теоретични и практически занимания с водещи лектори в областта, а най-успешните участници бяха оценени от компетентно жури в състав: Надя Захариева от Фондация „Америка за България“, Борис Механджийски, директор на Дирекция „Финанси“ към Община Благоевград, Георги Спасов, собственик на CLS Solar Services, Мартина Григорова от SIS Credit и Александър Грозданов от ABLE.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене