Пускат на концесия част от бившия партиен дом в Кюстендил

Пускат на концесия ниското тяло на бившия партиен дом в Кюстендил. Решението беше взето от Общинския съвет в града. За общинския обект вече са извършени подготвителни действия по концесията. В тази връзка местният парламент взе решение за обявяване на процедура за определяне на концесионер на обекта. Самата концесия е за предоставяне и управление на медицински, рехабилитационни и спортно – възстановителни услуги.

Самата сграда е на 5 нива. На база наличните помещения в обособената част от сградата, концесионерът ще може да предостави услуги в следните области: ароматерапия, парафинолечение, водолечение, калотерапия, електролечение и кинезетерапия. Концесионерът ще може да предоставя услуги и в други медицински и рехабилитационни области.

Прогнозната стойност на концесията е близо 51 500 000 лева, без ДДС. Продължителността е 35 години. Медицинските, рехабилитационни и спортно-възстановителни услуги следва да се осъществяват на територията на концесионния обект, от правоспособни лица, при стриктно спазване на Закона за здравето, Закона за лечебните заведения, приложимите медицински стандарти и действащото законодателство. Допълнителните стопански дейности, които концесионерът има право да осъществява следва да са съобразени със съществуващите функционалности на сградата и обособените в нея: арт кафе, конферентна зала, зона за настаняване и други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене