Създават временна анкетна комисия за Бисеров

95821-hristo-biserov

Народните представители  приеха проект на решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата партия Движение за права и свободи, съобщава „Стандарт нюз“.

Новосъздадената комисия ще се занимава с образуваните наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание, както и потенциалното неправомерно изтичане на информация от българските служби за сигурност към „Боянските сараи“, както и всички факти или обстоятелства, свързани с твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов с лицето Бисер Миланов, известен като Петното.

Комисията ще работи в срок от три месеца и ще е съставена от 12 народни представители, по трима от всяка парламентарна група. 177 депутати гласуваха „за“, а трима „против“.

Народните представители отхвърлиха предложението комисията да разследва срещи на Бисер Миланов с министър-председателя на Република България, с председатели на постоянни комисии в 42-то Народно събрание, журналисти и други, а същи така и фактите и обстоятелствата относно потенциални схеми за купуване на гласове на територията на 3-ти МИР Варна, станали предмет на проверка, включително на Комисията по жалби и петициите на ЕП.

Депутатите отхвърлиха предложението комисията да изясни фактите и обстоятелствата, довели до връщането на отпуснатите финансови средства от Европейския парламент на пиар агенция „Актив груп“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене