С пари от гурбет младеж прави в с. Дъбница предприятие за производство на хартиени чашки

Предприятие за производство на 8 232 000 броя картонени чашки годишно прави в малкото гърменско с. Дъбница местен жител.

Саадетин Налбантов работи по плана си от години. Още през лятото на 2021 г. той успя да се снабди с констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка за част от недвижимия имот, където ще започне производството. Той е с обща площ 4640 кв. м, в регулацията на с. Дъбница, и в него има изградена дърводелска работилница с котелно и сушилня.
През декември миналата година Налбантов регистрира и нарочна фирма, през която ще върти производството – „Грийн пак трейд“

ЕООД е с конкретен предмет на дейност производство на опаковки, хартиени изделия, опаковки и всичко, свързано с изделия за пакетиране от хартия.

Планът на предприемача е да оборудва предприятието с автоматична машина за формоване на хартиени чаши. Те ще се надписват и ще излизат от предприятието опаковани.

Според проучване на „Струма“ инвеститорът е младо момче, което до миналата година работило в чужбина, коренът му е от Дъбница, но иначе живее с родителите си в Гоце Делчев.

Според Синем Бекирова, кметицата на Дъбница, в селото има 2 шивашки и няколко дърводелски цеха. Населението е малко под 2000 души.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене