Ще има ли ТЕЛК в Гоце Делчев?

Община Гоце Делчев и ръководството МБАЛ „Иван Скендеров” в града правят всичко възможно, за да отвори врати тук Териториална експертна лекарска комисия /ТЕЛК/. Това е една от важните задачи пред местната власт и здравното заведение. Държавата даде възможност такива комисии да се разкриват и извън областните градове.

„Ние не бива да я пропускаме тази възможност. Управителят на болницата д-р Петър Филибев и неговият заместник д-р Ангел Тонгов полагат големи усилия това да се случи, за да се помогне на много хора. Сега трябва да се мотивират лекари, които да влязат в тази комисия. И четирите общини в района ще помогнем със средства, тъй като тези, които държавата отпуска, не са достатъчни”, коментира кметът Владимир Москов.

Преговорите с медици, които да поемат това предизвикателство, продължават до края на тази седмица. Засега няма такива, които да са изразили категорична готовност да започнат работа в ТЕЛК в град Гоце Делчев. „Дано успеем, но без лекари няма как да има такава структура в града. Намерят ли се желаещи колеги, то това ще е от голяма полза за местното население.

Хората няма да се налага да пътуват чак до Благоевград, така ще пестят време и средства”, заяви днес д-р Петър Филибев, който ръководи МБАЛ „Иван Скендеров”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене