Село Господинци е притегателно място за живеене

Все още малкото с. Господинци е притегателно място за живеене, това показват на този етап и данните на база годишен анализ население. Само с двама жители по- малко е станало красивото ни село от изминалата година, а това показва, че хората продължават да предпочитат да живеят в селото, разположено на двете величествени планини Пирин и Родопа.

По последни данни, населението по постоянен адрес населението ни наброява 508 жителя. С най- голямата радост бяха докоснати пет от домакинствата в селото, на които им се родиха бебета / 3 момичета и 2 момчета/. Нека са им живи и здрави, да огряват домовете им с радост и щастие. Живота има радост , но има и тъга – с петима свои жители Господинци се раздели завинаги /3 мъже и 2 жени/. А в празнична обстановка бе сключен единственият брак за годината и заветното „ДА“ си казаха Ведат и Фатме Хаджиеви.

А Господинци – него ще го има, защото ги има младите хора от 508 жителя 129 са деца до 18 годишна възраст, затова и Министерството на Околоната среда и водите финансира изграждането на нова детска площадка, за да се чувстват най- малките жители на селото щастливи и доволни, че живеят във все по- добра среда. А Община Гоце Делчев направи пореден жест към селото, като разреши да бъде направен основен ремонт на покривната конструкция на читалищната сграда, там където по празници жителите се събират, за да отбележат празниците си подобаващо.

Нека новата 2023 година бъде здрава, благодатна и успешна за всички жители на селото!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене