Благоевградчани решават за бъдещето на аквапарка

Жителите на Благоевград ще имат думата за бъдещето на занемарения и рушащ се в момента аквапарк, който вече е ограден, за да не се влиза вътре и да не се разграбва. Това каза кметът Методи Байкушев.

Предстои да се направи експертиза за състоянието на басейните и инфраструктурата около тях. Тя ще даде отговор какво се е случило с обекта от прекратяването на концесията му до днес.

„Смятам, че най-правилно е да се проведе обществено обсъждане, да се чуят различни визии и идеи за развитието на аквапарка. Ако може да се възстанови, то колко ще струва това? А след това да се търси финансиране. Ясно е едно – Община Благоевград няма да тегли заем за аквапарка“, каза градоначалникът.

Той допусна и вариант да се установи от експерти, че няма как съоръжението да се възстанови и това да наложи разрушаването му. И даде дума, че е сигурно, че няма да се застрои теренът, който ще остане публична общинска собственост.

При положение, че възстановим дейността му, трябва да се мисли за паркинг, тъй като и сега няма къде да се паркира в района, а при повече посетители това ще е голям проблем, допълни Байкушев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене