СПОРТИСТ НА 2022 Г. В САНДАНСКИ Е ПЕТЪР МИЦИН ОТ ПЛУВЕН КЛУБ „ВИХРЕН“

Емоционална и тържествена вечер, посветена на най-добрите спортисти, събра изявени имена в спорта, които със своите успехи, усилия и труд прославиха и прославят град Сандански, непрекъснато се развиват и печелят успех след успех.
Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, поздрави всички в залата за смелостта, енергията и успехите, с които се гордеем!
Тази вечер тези успехи се превърнаха в празник и най-добрите бяха наградени!

Спортист на 2022 г. стана Петър Мицин от Плувен клуб „Вихрен“, който записа България сред финалистите на Световното първенство в Мелбърн и подобри националния рекорд на 200 м св. ст. Мицин, освен много завоювани първи места, завърши и четвърти на Европейското първенство юноши в Букурещ.
Второ място спечели плувец от Плувен клуб „Сандански“ – Йордан Янчев, който представи България с впечатляващи резултати на Световното първенство в Мелбърн. Янчев има много завоювани титли, от които първо място 800 м. ДЛОП мъже София и девето място щафета на Европейското първенство в Рим.
Достойно, на трето място се нареди Божидар Джоров от Спортен клуб по борба „Би Риал“. Джоров спечели през 2022 г. второ място на ДЛОП възраст юноши и второ място възраст мъже.

ПРЪВ СРЕД РАВНИ И ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА СТАНА ЯНКО ХАНДЖИЙСКИ от Спортен клуб по борба „Би Риал“.
При децата до 15 години, първо място спечели Калина Гамишева от Плувен клуб „Вихрен“, второ – Николай Буков от Спортен клуб по киокушин, карате и кудо и трето – Калоян Подгорски от Плувен клуб „Сандански“.

С титлата ОТБОР НА 2022 г. се окичиха Плувен клуб „Сандански“. Втори станаха Спортен клуб по борба „Би Риал“, трети – Плувен клуб „Вихрен“.

Като официален гост на церемонията с принос за развитието на спорта кметът на община Сандански – Атанас Стоянов награди Армен Назарян – олимпийски шампион от летните игри в Сидни през 2000 г., трикратен световен шампион и шесткратен европейски шампион.
Бяха връчени и специални награди за най-малките спортисти – Евгения Димитрова от СКХГ „Гранд“ и Никол Томова от СКХГ „Вихрен“, както и техните клубове за успешна и активна спортна дейност през 2022 г.

Специални награди бяха връчени и на гордостта на #Сандански – страхотните атлети от Клуб за адаптирана физическа активност и спорт – Александър Александров и Мирослава Петрова, както и на техния всеотдаен треньор – Зоя Тодорова.
Местните футболни школи – ОФК „Вихрен“ и ФК „Спорт Вилаж“ бяха отличени за активно развитие на детско – юношеския футбол.
За принос в спорта бе отличен и Стоил Димитров от Сандански – трикратен шампион по борба.
Специални награди на Спортистите на годината 2022 г. връчи и Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в град Сандански, СПА хотел „Спартак“ и Илия Пасков.
Спортът обединява, а успехите са тези, които ни мотивират! И тази вечер бе доказателство, че Сандански има с какво да се гордее!

Благодарим на нашите гости – Армен Назарян, Николай Шаламандов – председател на Общински съвет, Сандански и Николай Марков – директор на Спортно училище „Пейо Яворов“!
Благодарим и на прекрасните ТФ „Хоуп“, грациите от Клубовете по художествена гимнастика „Вихрен“ и „Гранд“, както и на СК по борба „Би Риал“ за страхотните демонстрации.
Благодарим на прекрасните ни асистенти Виляна, Силвия и Ася!
Благодарим на всеки, който бе част от празничната за всички нас вечер! Вечер, която посветихме на хората, с които се гордеем!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене