Слънчева сряда

Днес в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В Дунавската равнина ще бъде предимно облачно и мъгливо. Подобрение на видимостта и временно намаление на облачността ще настъпва в следобедните часове. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще са между 4° и 9°, по-ниски в районите с трайна мъгла, в София – около 6°.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен, по билата до умерен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 4°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максимални температури: 7°-9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за декември.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 54 мин. и залязва в 16 ч. и 55 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 0 мин. Луната в София изгрява в 5 ч. и 33 мин. и залязва в 14 ч. и 59 мин. Фаза на луната: три дни преди новолуние. В 23 ч. и 48 мин. е зимното слънцестоене и започва астрономическата зима.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене