Първи международен турнир за момчетата от „Пирин“ (Гоце Делчев), предстои им нов през юни

Формацията на Венко Товиров

Формацията на Венко Товиров

Момчетата от формациите на „Пирин“ (Гоце Делчев) набор 2002 и 2003-2004 г. получиха бойно кръщение в първия си международен турнир. Това се случи в Драма, където водените от треньорите Димитър Крушовски и Венко Товиров тимове се включиха в петото издание на силна надпревара за подрастващи, където мериха сили със 74 тима предимно от северна Гърция. Сред конкурентите на младите надежди на гоцеделчевци бяха отборите на елитните „Ираклис“ (Солун) и „Шкода“ (Ксанти), както и признати школи като „Академия Кавала“, АЕК (Кавала) и „Академия Драма“.
По-големите футболисти от Гоце Делчев успяха да се класират първи в предварителната група без получен гол като загубата в следващия кръг от „Пандрамайкос“ с 1:0 не позволи на българите да продължат напред и да се класират поне на малкия финал. За това влияние оказаха и показателите на отбора, като българите победиха в последния мач „Филипос“ (Драма) с 2:0, за да фиксират престижното 5-о място в първия си официален турнир, в който взеха участие.
По-малките играчи на „Пирин“ също излязоха първи от своята група. Водените от наставника Венко Товиров, те също тръгнаха добре, но пътя им спря АЕК (Кавала). Решителният момент за българите бе 2 мин. преди края, когато след колективна грешка на гоцеделчевци, съперникът отбеляза единственото попадение в мача, фиксирайки крайното 1:0. Отлично впечатление с представянето си направи Денис Камберчев, който си спечели любовта на местните фенове, които го нарекоха „малкия Стоичков“. На него пък не му стигна 1 т., за да спечели приза за най-полезен играч. По 1 гол не достигна на Ангел Джунов и Кръстьо Банев да станат голмайстори на турнира, а със сърцатата си игра се отличи Ангел Коджебашев.
За радост на треньора им Димитър Крушовски, като най-добър вратар единодушно, с голяма разлика пред останалите си конкуренти, бе определен Стойчо Бунев, а Наско Шопов взе приза за топреализатор в своята възрастова група с 5 попадения.
„Доволни сме от показаното от двете формации на нашия клуб. Имайки предвид, че за момчетата това е първа изява, нямат опит и петото място е успех. Половината от играчите ни бяха с година по-малки от съперниковите състезатели, което също е от значение. Някои от футболистите ни привлякоха симпатиите на публиката и вниманието на специалистите, което не може да не ни удовлетворява. Хубаво е, че има настроение и желание у нашите момчета, което ни прави оптимисти за бъдещето,“ каза Венко Товиров. Същите формации са поканени и за друг силен турнир през този месец в друг гръцки град – Филипи.

Малко не стигна на Ангел Джунов (от дясно) и Кръстьо Банев да станат голмайстори в своята възрастова група

DSCN9194
Денис Камберчев получи симпатиите на публиката в Драма и бе наречен от феновете „малкия Стоичков“

DSCN9191
Ангел Коджебашев

DSCN9192

 

 

 

 

За най-добър вратар единодушно с голяма разлика пред останалите си конкуренти бе определен Стойчо Бунев (от дясно), а Наско Шопов взе приза за топреализатор в своята възрастова група с 5 попадения.

DSCN9201

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене