В Разлог наградиха победителите в конкурсът „Нарисувай лятото“

Кметът на община Разлог инж. Гърменов и Гергана Колчева-Фарфарова, зам.-кмет на община Разлог, наградиха победители в конкурса за рисунка „Нарисувай лятото“ 2022.
По повод Деня на будителите, в сградата на Община Разлог, Радост Усева, ученичка в V „б“ клас в СУ „Братя Каназиреви“ получи „Диплом за първо място“, връчен от инж. Венцислав Гърменов. Г-жа Колчева- Фарфарова награди класиралият се на второ място Христо Плачков от ОУ „Неофит Рилски“. След обстоен преглед на всички рисунки и компетентна оценка на журито на конкурса, отличи с трето място Анна Дивизиева от ОУ „Братя Миладинови“.

„Диплом за екипност и изявена креативност‘‘ заслужиха третокласничките от ОУ „Никола Парапунов“ – Боряна Петкова, Петя Парапунова, Ива Елчина, Галина Калоянова и Ивайла Костова, а още 10 бяха отличени с „Диплом за майсторско боравене с четка“. Всички училища, представени от техни възпитаници, получиха „Диплом за участие в конкурса „Нарисувай лятото““ и предметни награди. Всички деца, които присъстваха на награждаването получиха и още един подарък „Разходка в сградата на Община Разлог”. Учениците получиха възможността да седнат на кметския стол, запознаха се с работата на администрацията, погледнаха площад “Преображение” от терасата на Общината и потърсиха своите къщи на картата на града, при инж. Ваня Илиева.

С участието си в творческото предизвикателство учениците от разложките училища – НУ „Св. Св. Кирил и Методи“, СУ „Братя Каназиреви“, ОУ „Никола Парапунов“, ОУ „Неофит Рилски“- с. Горно Драглище и ОУ „Братя Миладинови“ – с. Елешница, представиха чрез рисунки своите преживявания и любими моменти от лятната ваканция.
В конкурса „Нарисувай лятото“, организиран от МКБППМН, със съдействието на Община Разлог, участие взеха близо 100 деца и младежи от община Разлог, на възраст от 7 до 18 години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене