Община Благоевград и Сдружение „Югозападен обществено-информационен център“ обсъдиха образователните проблеми при ромската общност

Община Благоевград в партньорство със Сдружение „Югозападен обществено-информационен център“ проведоха първа обществена дискусия, посветена на образователните проблеми при ромската общност и преодоляване на съществуващите стереотипи в интеграцията им.

На работната срещата в зала „22 септември“ присъстваха представители на учебните заведения в община Благоевград, РУО, Дирекция „Социално подпомагане“, образователни и здравни медиатори.

Идеята на инициативата е да подпомогне процеса на промяна на нагласите сред работодателите и сред обществото в посока пълноценно участие на ромите в живота на общността.

Дискусията бе организирана с цел изпълнение на дейност „Развитие на местните общности и преодоляване на негативните стереотипи“ по проект с наименование „Подкрепа за социално включване“. Той е с административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2.056-0021 от 04.01.2022 г., финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г., съфинансирани от ЕС чрез Европейския социален фонд (ЕСФ).

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене