Кметът Илко Стоянов подписа меморандум за сътрудничество с Тайван

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и Леонор Ф. М. Лин, изпълнителен директор на Тайванския съвет за развитие на външната търговия, подписаха меморандум за сътрудничество. Актът е в резултат на Първи регионален форум „Инвестиции и иновации в Благоевград“, който се проведе в края на м. март в областния център на Пиринско. Преди около месец, отново вследствие на мащабната среща между Община, бизнес, НПО и държавни институции, в Благоевград отвори врати и водеща автотранспортна фирма, развиваща дейност в САЩ.

След подписването на меморандума между Благоевград и Тайванския съвет за развитие на външната търговия, 10 благоевградски фирми ще имат възможност за придобиване на опит, запознаване с добри практики в областта на стокообмена и участия в семинари на тайванска територия. Те ще бъдат избрани по утвърдени критерии от TAITRA (Тайванския съвет за развитие на външната търговия).
Двете страни взаимно ще си помагат и в търговски изложения, културни събития и др., рекламиращи продуктите им.

Тайван е водеща страна в глобален мащаб по изработка и продажба на електронни чипове. Анализи показват, че тя доминира на пазара на изнесеното производството на полупроводници.
В резултат на последователна политика, кметът Илко Стоянов успява да създаде добри отношения с представители на българския и чуждестранен бизнес, които да инвестират в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене