Съдия Петър Узунов е новият председател на Окръжен съд-Благоевград

Окръжен съд-Благоевград е с нов председател. Той бе избран на заседание на Висшия съдебен съвет днес. Дългогодишният магистрат Петър Узунов заема мястото на Катя Бельова. За него вот дадоха осем от присъствалите на заседанието. Двама не са го подкрепили.

Узунов бе единствен кантандидат за поста. Конкурсната процудеря се позабави заради иззготвянето на атестация на съдия Узунов. На практика това е третият пореден конкурс за административен ръководител на съда след изтичане на последния втори мандат на досегашната председателка Катя Бельова, която от година е временно на поста.

Петър Узунов има 26-годишен стаж на съдия, 22 години са в Окръжен съд, където е гледал граждански, наказателни и административни дела. Той е председател на Етичната комисия.

Представи концепция за развитие на съда на 39 страници. По отношение на материално-техническото обезпечаване той възнамерява да възстанови закритата длъжност управител на Съдебната палата. Новоизбраният е брат на бившия председател на РС-Сандански Димитър Узунов, който е и ексшеф във ВСС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене