Изпълнителната комисия още умува кой да оглави ГЕРБ-Благоевград

Лятото дойде, на есенния хоризонт се задават парламентарни избори, а общинската структура на ГЕРБ-Благоевград все още няма утвърден лидер. Отчетно-изборното събрание на партията се проведе на 16-и май, но към момента, месец и половина по-късно, няма решение кой ще командва партийните редици в следващия мандат. Активистите се притесняват, че това може да се отрази на резултатите на местната организация на евентуални парламентарни избори през есента. За поста се конкурират досегашния председател Росица Димитрова /ръководила партията 3 година като временен председател/, бивш шеф на ВиК в града, и Красимир Андонов, също бивш шеф, но на НП „Рила”. За Димитрова номинациите са 123, а за Андонов – 70.

„Все още нямаме окончателно становище кой ще е новият председател на ГЕРБ-Благоевград. Надявам се, че това ще се случи в най-скоро време, защото идват отпускарските месеци. Не може да оставим този избор чак за есента. Но Изпълнителната комисия има да утвърди лидерите на още десетина общински организации в страната”, каза административният секретар на ГЕРБ – Цветомир Паунов.

Той изтъкна, че не само броят на номинациите има значение за решението. Защото се оценяват и личностните качества на всеки един от двамата кандидати. Неведнъж точно в Благоевград се е случвало даден пост да се заеме не от този с повече номинации, а от загубилия тази битка.

Интригата тук може да дойде от последната дума на лидера Бойко Борисов. Няма гаранции, че той ще даде „зелена светлина” на новото старо ръководство.

Не е тайна, че Борисов бяга като опарен от Благоевград и не ще да стъпи в града, за да се срещне с местната структура. Видно е, че напоследък той непрекъснато обикаля страната и стяга партийните редици. Той не спира да говори и за обновление по места и за лансирането на нова енергия от по-млади хора, които да застанат начело на партийните структури

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене