Започваме консултации за избор на нов кабинет в рамките на този парламент, каза Андрей Гюров

Започваме консултации за избор на нов кабинет в рамките на този парламент. Това коментира пред журналисти в парламента Андрей Гюров, председател на парламентарната група (ПГ) на партия „Продължаваме Промяната“ (ПП). Очаква се тази вечер след гласуване на актуализацията на малките бюджети на Държавното обществено осигуряване и Националната здравноосигурителна каса ПП да започне консултации с коалиционните си партньори от „БСП за България“, „Демократична България“ (ДБ) и независимите народни представители.

„Днес, след като приемем бюджета, ще проведем консултациите. Засега все още не сме уточнили часа, защото извънредното заседание е с плаващо работно време“, коментира Гюров.

Настимир Ананиев от ПП коментира, че основната им „червена линия“ е борбата с корупцията и изразходването на публични средства.

„Видяхте вчера в комисия новата коалиция ДПС, ГЕРБ-СДС, „Възраждане“, „Има такъв народ“ си раздадоха 760 млн. лева с един предизборен привкус, за да изглеждат добре. Въпросът е, че например аз не одобрявам 180 млн. лева да отидат към Столична община, които имат едни от най-големите бюджети в държавата. Редно е всички, които работят в градския транспорт, да си получат заплатите, но трябва да се оптимизира управлението на публични средства от Столична община, посочи Ананиев.

Ивайло Мирчев, народен представител от ДБ потвърди, че от политическата формация ще отидат на консултациите довечера.

ПП е близка до нас политическа сила, най-нормално е ние да участваме в тези консултации, съвсем градивно и с оглед бъдещето на страната. Консултациите са предварителни с ПП, нормално е първо да направим разговори с тях“, заяви Мирчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене