Ексдепутат на ДПС, защитник на ромите в Гърмен, предаден на съд

Доскорошният депутат от ДПС Илия Илиев, защитник на ромите в Гърмен, отива на съд заради източването на над 4.2 млн. лв. от две държавни дружества чрез фиктивни договори.

Илия Илиев е лидер на политическата формация „ДРОМ“. Той беше общински съветник от ГЕРБ в София мандат 2007 – 2011 г., а в 43-то Народно събрание влезе с листата на ДПС. В момента му е наложена прокурорска забрана за напускане на страната.

В края на миналата година той с още няколко свои сподвижници се появи в Гърмен и опита да се срещне с кмета Минка Капитанова. Илиев пристигна в размирната община в момент, когато назряваше ново недоволство срещу незаконното строителство в ромския квартал „Кремиконци“. Бившият депутат предупреди местните жители „да не страхуват“ ромите и се закани да сезира прокуратурата за това, че се насажда расова омраза към обитателите на гетото.

В крайна сметка местните жители прогониха Илия Илиев и хората му, които така и не успяха да стигнат до кметския кабинет. Лидерът на ДРОМ се закани отново да се върне в Гърмен, но не уточни дали повторното му посещение ще съвпадне с предизборната кампания на партия ДРОМ.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене