Младежи подариха 150 книги на читалищата в Дамяница и Лебница навръх 24 май

Навръх празника на българската просвета и култура и на славянската писменост две читалища получиха най-ценния подарък – десетки книги. Младежите от Сдружение „Асоциация Ен Пи” решиха на 24-ти май да зарадват всики четящи хора в две населени места в община Сандански.

Ентусиастите дариха общо 150 книги на Народно читалище „Просвета-1921” в село Дамяница и на Народно читалище „Д-р Петър Берон” в село Лебница. По този начин от сдружението допринесоха за обогатявнето на фонда с литературни заглавия в двете културни средища, които десетилетия пазят българщината и са център на духовния живот в двете сандански села.

„Благодарим на дарителите Катя и Петя Данчеви и на кметовета на Дамяница и Лебница – Атанас Ангелов и Ваня Бисеринска, за любезното гостоприемство. Както е казал испанският писател Карлос Сафон: “Книгите са огледала: в тях човек вижда само онова,което носи в себе си”, споделиха от Сдружение „Асоцияция Ен Пи”.

Само преди един месец – на 23 април, в Световния ден на книгата, младежите зарадваха 250 деца с детското списание “Аз рисувам песничка”. За тях да правят добро е кауза и те го доказват непрекъснато с подобни благородни акции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене