ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев изпрати тържествено випуск 2022

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ПМГ „Яне Сандански“ изпрати зрелостниците от випуск 2022 с тържествена церемония в двора на училището. Със смесени емоции дванадесетокласниците се разделиха с родната Гимназия.

По традиция с тържествено слово госпожа Божикова – директор на ПМГ „Яне Сандански“, поздрави всички присъстващи, а към абитуриентите се обърна с вълнение и топлота.
Към абитуриентите се обърна и Неврокопският митрополит Серафим, както и дванадесетокласничката Елена Бозукова, която изказа благодарност към учителите от името на випуск 2022 г., а освен това изрази вълнението, което изпитват тя и нейните съученици.
За пореден път единадесетокласниците приеха училищното знаме и обещаха да пазят тази светиня и да славят името на своето училище.

Тази година носител на наградата „Спаса Фурнаджиева“ и на наградата на името на генерал Андрей Боцев стана дванадесетокласникът Иван Попов. Специалната награда за изяви и постижения в областта на хуманитарните науки получи дванадесетокласничката Божидара Бойчева.

Почетен знак за постигнати изключителни успехи в учебната и извънучебната дейност през своето гимназиално обучение бяха връчени на зрелостниците Иван Попов, Елена Бозукова, Христина Франгова и Виктория Христова.
Силно вълнение предизвикаха и музикалните изпълнения на ученичките Даниела Георгиева и Марина Маринова.

Празникът завърши с трогателното прощаване на зрелостниците с училищното знаме, а тържествената част продължи пред Дома на културата, където кметът на общината, Владимир Москов, награди изявените учители, ученици и зрелостници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене