ВРЕМЕННО ИЗПЪЛНЯВАЩ ДЛЪЖНОСТТА КМЕТ НА ОБЩИНА РАЗЛОГ- ИНЖ. ВЕНЦИСЛАВ ГЪРМЕНОВ ОТПРАВИ СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ КЪМ СУ “БРАТЯ КАНАЗИРЕВИ“ НА 24-ТИ МАЙ

С тържествена програма ръководството и учениците на Разложката гимназия изпратиха своите абитуриенти в Деня на славянската писменост и българска просвета и култура. На сбогуването на 56-мата зрелостници с училищното знаме присъства и временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог- инж. Гърменов, който отправи специални поздравления.

Поздравявам Ви по повод днешния празник – 24-ти май! В Деня на българската просвета и култура, на славянската писменост, на буквите и словото. Скъпи ученици, Вие сте тези, от които зависи бъдещето развитие на родината. Пожелавам Ви да бъдете любознателни и упорити. Нека никога да не изгасне искрата за наука и знания, запалена от Кирил и Методий, от народните будители на нацията ни и поддържана чрез огъня на знанието oт нашите учители. Вие, скъпи абитуриенти, сте нашето бъдеще за утрешния ден. Уважаеми учители, обръщам се с респект и уважение към вас. Повече от век СУ „Братя Каназиреви“ е духовният и образователен стожер в Разлог. Учебно заведение, което със силата на знанието, дава на своите възпитаници истинската формула за успех. Чрез образование, целенасоченост и посветеност могат да завоюват върховете на всяко житейско поприще. Бъдете здрави, устремени към знания и наука, пожелавам много успехи, които да бъдат вписани в славната история на СУ „Братя Каназиреви“ – гр. Разлог. “
В знак на благодарност и спазване на дългогодишна традиция, випуск 2022-ра година предаде и своя спомен във вековната история на училището. След произнасяне на своите празнични слова, директорката на Разложката гимназия – г-жа Росица Тумбева прие с радост „панорамния поглед на учениците над любимото училище“.

Мероприятието завърши с награждаване на над 80 процента от дванадесетокласниците, показали отлични знания и изпращане на училищното знаме.
Гости на тържеството бяха още зам. кмета на община Разлог- Иван Гюров, бивши директори и учители, отдали сили и енергия за просперитета на Разложката гимназия, бивши и настоящи ученици, както и техните родители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене