Питаме публично МОН - подлежат ли наконтрол подобни фондации, които се заиграват с българските училища и какви санкции могат да им бъдат направени при доказана непочтеност? 

Скандална фондация оплита в мрежите си училищата в югозапада?

Училища за пример в югозапада, за третия си випуск, търси Програма „Училища за пример“ на фондация „Заедно в час“. До 31 март всички държавни и общински училища могат да кандидатстват за участие в програмата за професионално развитие на училищни екипи. Училищните екипи да са мотивирани и да търсят училищна промяна е ключово условие за участие, казват от фонадацията.
За последните две години, по програмата са се включили 47 училища от страната, каза в ефира на Радио София Ивелина Пашова, ръководител училищни екипи на „Заедно в час“. „С 26 от тях ще продължим да работим и през следващата година, тъй като програмата е двугодишна. Това, което най-много харесва на нашите участници е, че програмата им помага да пробват нови подходи в работата си и най-вече да получават обратна връзка, както от учениците, родители и другите хора, които са в училище, така и от страничен човек, който им помага да видят какво е подходящо“, добави Ивелина Пашова. Дали е така обаче? Топ Преса разполага с разказ на човек, който показва другото лице на въпросната фондация. Въпросният разказ който е имуниван от неговият автор с провокативното заглавие „Как не влязох в час“, показва може би реалното лице на въпросната фондация. Прилагаме линнк къв въпросния разказ и питаме публично МОН – подлежат ли наконтрол подобни фондации, които се заиграват с българските училища и какви санкции могат да им бъдат направени при доказана непочтеност?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене