Многоцветни ръчичики с послания, изработени от учениците от Първо ОУ, раздадоха на неврокопчани в Деня на на толерантността

За поредна година Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев отбеляза Международния ден на толерантността със собствени инициативи.

Десетки жители от Гоце Делчев днес бяха приятно изненадани от група ученици от Първо ОУ, които ги спираха по улиците на града, за да им връчат страхотен детски подарък – разноцветни ръчички с послания и призив за повече толерантност и взаимно уважение.

Разноцветните ръчички с изписаните по тях послания обиколиха града, за да бъдат подарени на минувачи и работещи хора в търговската мрежа в атрактивна кутия с надпис „Кутия на толерантността“.

Те бяха изработени собственоръчно от учениците от Ученическия съвет в инициативното гоцеделчевско школо специално за днешния Ден на толерантността.

Чрез разноцветните ръчички, които хората приемаха с радост и одобрение , децата отправиха и своите послания: „Да бъдем толерантни“; „Да си толерантен означава да приемаш другите такива, каквито са“; „Толерантност – зачитане правата на другите“; „Толерантност – проява на търпение и уважение към другите“.

В училището пък по случай Деня на толерантността бе направена презентация по темата, изработена от Иван Андонов от 7 „в“ клас, а най-малките ученици с удоволствие се радваха на анимационния филм „Грозното пате“, което отново бе с идеята за насърчаване на толерантността като качество на личността за приемане на другите такива, каквито са.

Международният ден на толерантнтостта по атрактивен начин отбелязаха и учениците от I „б“ клас на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев с изготвяне на цветно табло и интересна за тях беседа на тема „Що е толерантност“.

Малките първокласници се запознаха с основните правила за толерантност като запомниха основното, че толерантният човек е този, който постига разбирателство с останалите и проявява милосърдие, търпение, уважение и приятелство както в училище, така и извън него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене