Изложбата „Духът на Югозапада“ с най-добрите творби от фото-конкурса на Радио Благоевград

В Арт салона на Радио Благоевград  откриха изложбата с най-добрите фотографии от конкурса, обявен от Радио Благоевград на тема „Духът на Югозапада“.

Над 60 участници от цялата страна изпратиха свои творби за участие в конкурса, журито разгледа над 150 снимки, които разкриват красотата на Югозападна България. Журито определи 42, които да бъдат експонирани в изложбата. Днес, при откриването на експозицията, бяха връчени и наградите на класираните на първите три места фотографи.

Грамота взе и Методи Байрактарски – зам.-главен редактор на вестник Топ Преса!

GramotaНай-малкият участник в конкурса е на 7 години, най-възрастните са в пенсионна възраст над 70 години. Има участници от цялата страна, активно участват членовете на Дружеството на фотографите във Варна, един от участниците пък е от Ню Йорк, САЩ. За журито беше много приятно да установи, че сред участниците има много деца и ученици от Ресурсен център за подпомагане интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности – област Благоевград.

Журито беше в състав: Елисавета Каменичка – директор на Радио Благоевград, Емил Панделов – председател на Фотоклуб „Негатив плюс“ към Народно читалище „Никола Вапцаров“ – Благоевград“, Крум Иванов – преподавател във Факултета по изкуствата на Югозападния университет и популярните благоевградски фотографи Маноил Василев и Иван Таушански, известен като Вуйчо Ваньо.

Конкурсът на тема „Духът на Югозапада“ беше обявен през месец ноември 2015 година от Радио Благоевград с цел да се покажат през очите на слушателите всички онези красиви места и неща, които правят Югозападна България уникално място. Конкурсът и изложбата се осъществяват с подкрепата на Фотоклуб „Негатив плюс“ към Народно читалище „Никола Вапцаров“ – Благоевград и Сдружението на благоевградските фотографи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене