Градоначалниците на Благоевград и Разлог са големите победители в конкурса „Кмет на годината“ 2016

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе отличен с най-авторитетния приз – „Кмет на годината“ в едноименния конкурс, организиран от Портала на българските общини kmeta.bg. Наградата е в категория „Кмет на голяма община“ и бе връчена на тържествена церемония в София.

Подкрепата, която получи д-р Камбитов, е за политиката, водена от него вече втори мандат за развитието на община Благоевград. Официалното раздаване на наградите „Кмет на годината“ се състоя в хотел „Маринела“ в столицата.

„Искрено се радвам, благодаря на всички – на Kmeta.bg, на г-н Томов, на всички, които ни подкрепиха и на всички, които участваха. Приемам наградата като оценка на постигнатото. Ние работим много успешно по оперативните програми, за да превърнем града в център на региона”. Той благодари и на правителството заради програмата за саниране. “Трудни са времената, чакат ни доста предизвикателства, бъдете здрави”, каза още той.

Д-р Атанас Камбитов вече има няколко отличия от конкурса „Кмет на годината“. Той стана носител на приза „Кмет на гражданите“ през 2014 г. и бе отличен с приз в категория „Ефективно управление на европроекти“. През май тази година изпълнителният директор на Портала на българските общини Боян Томов връчи приза „Кмет на месеца“ на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той  бе избран за „Кмет на месец април” в категория „Сигурност”.

Най-високата награда „Кмет на годината 2016“ за общини с население между 20 и 50 000 души получи и кметът на Разлог инж. Красимир Герчев.

“За мен е чест да спечеля за община Разлог една толкова важна награда – “Кмет на годината 2016“. – сподели Красимир Герчев. – Това е признание за труда, амбициите и ентусиазма на много хора, институции и съмишленици, които обичаме Разлог. Посвещавам наградата на хората на община Разлог“, каза още кметът на планинската община.

Кметът на Белица Радослав Ревански пък бе отличен в категорията „Паркове и градска среда“.

По традиция кметските Оскари събраха елита на държавата, за да бъдат аплодирани най-достойните градоначалници. Сред гостите бяха представители на Европейската комисия, Европейския парламент, министри, бизнесмени и неправителствения сектор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене