Дават ни да правим детската „Евровизия“ през ноември, твърди „Телеграф“

Крисия

В музикалните среди у нас усилено се говорело, че победителката Италия ще се откаже да организира конкурса и ще бъде заменена от класиралата се на второ място България. Проверка на изданието показала, че наистина Италия има проблеми с организацията, а италианците предупредили нашите веднага след края на конкурса в Малта, че може и да не се справят. Според родни музиканти италианците имали проблеми от финансов характер, а и не може да се разберат къде да проведат конкурса. От международната централа на конкурса искат отговор от италианците до края на януари.

Шефката на българската „Евровизия“ Йоана Левиева-Сойър казва, че още няма официално съобщение за отказа на Италия. „Регламентът позволява победителят да се откаже. Имаме предупреждение, че може да ни бъде отправена такава покана. Ще е неразумно обаче да обмисляме готовността си, преди да има официален отказ. Получава се като приказката за нероден Петко.“

В тв средите се говори, че Слави Трифонов, който е продуцент на Крисия и направи голяма част от подготовката й за „Евровизия“ казал на хората си да бъдат в пълна готовност за конкурса у нас. БНТ също била готова да се включи в организацията.

Ако България е домакин Крисия, Хасан и Ибрахим също ще имат своето място в шоуто, като носители на второто място.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене