Къщата на Ванга на Рупите отваря врати на Благовец

Ванга-Рупите

След 18 годишни перипетии, на 25 март – Благовец, къщичката на баба Ванга на Рупите най-после отваря врати.

„След основния ремонт на 3-те стаички, в които пророчицата посрещаше хората в последните 20-на години от живота си възстановихме по най-автентичния начин всички вещи и предмети, които заобикаляха баба Ванга“, каза управителят на храмовия комплекс Рупите Серафим Иванов.

къщата на Ванга

Атмосферата на къщата е възстановена по снимки на пророчицата с нейни гости, правени стаите на къщата. Захабените от времето вещи като покривки, черги, килими с сменени с нови, които са също подарявани на светицата.

В музейната експозиция на къщата ще присъстват всички 1411 вещи и предмети, които бяха описани преди да започне ремонтът. Кандилото, което не престана да свети през всичките тези 18 години след кончината на баба Ванга стои непокътнато на своето място.

“Къщичката на баба Ванга отваря врати за всички хора веднга след освещаването й на Благовец, 25 март, в 11 часа. Няма да има никаква входна такса за посещения, както за музейната експозиция в къщичката, така и за целия храмов комплекс Рупите”, каза още Серафим Иванов.

Напомняме, че веднага след кончината на пророчицата на 11 август 1996 година наследниците на нейната сестра започнаха тягостни съдебни дела, за да придобият собственост над къщичката на Рупите. Опитаха се да оспорят в съда дори и автентичното завещание на баба Ванга, в което тя дари цялото си имущество и собственост на държавата. Оттогава до преди 1 година последният дом на баба Ванга беше заключен и запечатан.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене