Копровлен взе „скалпа“ на прекия конкурент за върха Вълкосел, вратарят Т. Келпеков герой на мача

фк граничар копривлен

Футболният отбор на „Гра­ничар“ /Копривлен/ взе „скалпа“ на първия от преки­те си конкуренти за спечел­ване на място в областния финал в „V дивизия „Стрела“ /Вълкосел/ след домакинска победа с 1:0. Прави чест на съперниците, че избягаха от стереотипа на дербитата в пиринската бундеслига и нап­равиха коректен мач. Голям принос за гладкото протича­ не на двубоя имаше главният съдия Г. Стоянов. Той и коле­гите му всяваха респект на терена и не изпуснаха нито за миг юздите на сблъсъка. Гостите започнаха много сил­но, използвайки помощта на вятъра, който духаше към вратата на граничарите. В 7- та мин. Крондев опита да по­казва техника пред наказа­телното поле, Билюков открадна топката и остана очи в очи с Тодор Келпеков, но вратарят успя да го неутра­лизира. Малко по-късно бив­шият страж на „Пирин“ /ГД/ се справи и с набег на Даутев, а до края спаси поне 5 чисти положения за гол и се превърна в герой на мача. Домакините отговориха на откритата игра с изстрели на братята Борис и Иван Шин- дови, Велко Баханов и Лъче­зар Банев. В 65-та мин. В. Баханов надбяга защитата и бе фаулиран в пеналта. Капита­нът Димитър Крондев вкара отсъдената дузпа и донесе ценните 3 точки. След гола вълкоселци се активизираха, ала Келпеков опази мрежата след шутове на Биберов, Чав­даров и Караметов. Пропус­ки отсреща направиха Л. Ба­нев на два пъти и резервата Иван Безев.

„ГРАНИЧАР“: Келпеков, Куртов, Бойчев, Прамата­ров, Крондев, Ряхов, Коджабашев, Банев /71-Безев/, И. Шиндов /76-Граматиков/, Б. Шиндов, Баханов.

„СТРЕЛА“: Ибишев /62- Бостанджиев/, Маджаров, Мименов, Болутов, Барзев, Онбаши /59-феизев/, Низамов, Чавдаров, Биберов, Даутев, Билюков /70-Караметов/.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене