Обявиха конкурси за директори на 10 училища в Пиринско

Министерството на образованието и науката обяви днес – 2 юни 2016 г., конкурси за директори на 153 държавни и общински училища в страната. Конкурсите се налагат поради пенсиониране на досегашните директори на образователните институции.

От днес до 4 юли 2016 година в Регионален инспекторат по образование Благоевград се подават документи за директори на 10 общински училища в областта.

 Благоевградска проф.гимназия – Благоевград

СОУИЧЕ „Св. Кл. Охридски“ -Благоевград

ПМГ „Акад. С. Корольов“ – Благоевград

І ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев

Гимназия „П. Кр. Яворов“ – Петрич

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Кавракирово

СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Сатовча

СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Блатска

ОУ „Братя Миладинови“ –  с. Конарско

 Изискванията към кандидатите за заемане на длъжността са публикувани на сайта на РИО Благоевград. Конкурсът се провежда в три етапа: допускане по документи; писмен изпит-тест за определяне нивото на общите компетентности и основните познания, необходими за заемане на длъжността и интервю.

Очаква се новоназначените директори да встъпят в длъжност преди 1 август, когато влиза в сила новият Закон за предучилищното и училищното образование. Целта е те да имат възможност да организират нормалното откриване на новата учебна година

До окончателните резултати от конкурсите досегашните директори ще изпълняват задълженията си, а там, където няма класиран кандидат старите директори също ще запазят длъжността си като временно-изпълняващи до нов конкурс, съобщават от МОН.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене