Вратарят от Гоце Делчев Д. Наумов дебютира в първия отбор на България

Вратарят от Гоце Делчев Даниел Наумов е един от трите избора на националния селекционер Георги Дерменджиев за пост номер 1 в приятелската среща с Беларус на 26 февруари. Другите опции са ексорлето в „Славия“ Георги Георгиев и Мартин Луков от „Локомотив“ /Пд/. С дебютната повиквателна в първия отбор на България за юношата на ФК „Неврокоп“ се похвалиха в аванс от настоящия му клуб ЦСКА 1948, което вчера бе потвърдено официално от БФС. Капитанът на младежките национали е неизменен титуляр под рамката на авиаторите, които обаче декларираха, че няма да го спират, въпреки че на следващия ден предстои ключов сблъсък в битката за промоция в елита срещу „Монтана“.

Спарингът с белорусите не е на официална дата на ФИФА и отборите не са задължени да освободят футболистите си. „Лудогорец“ наложи забрана на петимата свои играчи в плановете на бившия си наставник – Пламен Илиев, Георги Терзиев, Антон Недялков, Вандерсон и Марселиньо. Решението е оправдано, тъй като 24 ч. по-късно предстои реваншът в Лига Европа срещу „Интер“ на легендарния „Сан Сиро“.

Същото стори и италианският „Бишелие“, където играе под наем от „Фиорентина“ Петко Христов. Юношата на „Славия“ за първи път в кариерата си попадна сред избраниците за мъжката гарнитура на страната ни, но клубният му тим е замесен в битката за оцеляване в третия ешелон на Апенините и се възползва от правото си на вето. Не се очакват пречки за Стефан Велков от холандския „Валвийк“ и Георги Миланов от унгарския „Фехервар“.

Двубоят с Беларус е своеобразно завръщане в националния отбор на крилото от село Ключ Спас Делев. В разширения състав са и петричанинът Кристиян Малинов и земляците от Гоцеделчевско Петър Занев и Ангел Лясков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене