Утре в Гоце Делчев пристига неврокопското спортно чудо Димитър Саватинов

Атлетът се завръща в родния град специално за Европейския шампионат на силните мъже, който тази събота ще се проведе в бившата казарма

Неврокопчанинът сам потвърди новината и прекрати спекулациите около това дали ще си бъде у дома за едно от най-големите спортни събития не само в града и региона, но и в цяла България. За него ще дойдат и 14-те най-силни мъже на Стария континент, които ще мерят сили за Купата с името на Димитър Саватинов. Лично спортистът ще помогне при подготовката на последните детайли около състезанието, което се очаква да бъде изключително интересно.

Освен това той няма да се състезава в проявата, но ще бъде съдия на събитието. Това няма да му попречи също да направи някои демонстрации и да бъде в действие, така, както сме го виждали на снимки или на клипове в интернет. Почти сигурно една от дисциплините, в които ще покаже на практика „как се прави“ ще бъде любимата му – дъмбел, в която през тази година на два пъти подобри световния рекорд – в Австралия и ЮАР.

„Много съм поласкан от вниманието и от това, че състезанието, което ще се проведе е с купа, кръстена на мое име. Това означава изключително много за мен. Това показва, че в нашия град хората отчитат това, че прославям Гоце Делчев навсякъде. Нещо голямо, което не е правено в малък град като нашия град.
Лично аз очаквам много от състезанието и хората ще видят нещо изключително, нещо невиждано и за цяла България. Поканени са наистина едни от най-силните момчета не само в Европа, но и в света. Сигурен съм в това, защото някои от тях са мои конкуренти в различни състезания. Лично аз мога да кажа, че съм почти напълно убеден, че в Гоце Делчев ще има подобрени рекорди,“ коментира от дома си в Америка часове преди да отпътува Димитър Саватинов своите очаквания за предстоящата надпревара.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене