Защо Владимир Москов не беше случаен кандидат-кмет?

НАШИЯТ АВТОР ГЕОРГИ МАВРОДИЕВ НАПРАВИ ПЪЛНА ДИСЕКЦИЯ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА КМЕТА ВЛАДИМИР МОСКОВ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ!

 

 

 

 

 

ПЪРВА ЧАСТ

ВТОРА ЧАСТ

ТРЕТА ЧАСТ

Георги МАВРОДИЕВ
Без имеКметът поддържа добри отношения с неправителствените организации, с представителите на религиозните общности, с медиите. Подкрепя културната общност. Ремонтира бе музеят и читалището „Просвета“.
Въпреки трудностите, икономически и политически условия през прехода, кметът Москов успешно управлява кораба на община Гоце Делчев в бурното обществено-политическо море, като избягва политическите вълни и политическите подводни камъни и осигурява движението му към лазурните брегове.
Петте мандата на кмета бяха ракети – носители на града и селата по пътя на развитието напред и нагоре. За всички тези успешни мандати голям дял има общинският съвет на БСП. Председателите на общинския съвет и активистите: Ангел Башов, Георги Бацалов, Тодор Радулов, Валери Сарандев, Богдан Боцев, Димитър Бояджиев, завеждащ Клуба на БСП, Йорданка Вълчева, Димитър Хрисимов и Мария Гераксиева, председателите на основните партийни организации на БСП, редовите членове на БСП и симпатизантите на БСП.
Община Гоце Делчев стана модел на управление на БСП в Благоевградска област и за цяла България. Кметът Москов кметуваше при 10 правителства и трима президенти, с всички те той има прекрасни взаимоотношения, печелеше проекти, имаше тяхната подкрепа. Всички те признаха успеха на кмета и казваха за него добри думи. Това направи и Бойко Борисов, като министър-председател при откриването на градския парк и стадиона. Министър Павлова, при посещението си в гр. Гоце Делчев на 22 ноември 2014 г. каза: „Ще продължаваме успешната съвместна работа с община Гоце Делчев по национални и европейски проекти“.
Резултатите от петте успешни мандата на кмета Москов са видими и оценени и от жителите на общината. След мащабното благоустрояване на града и селата през петия мандат БСП и Москов имат моралното право да застанат пред населението на общината и поискат вот на доверие за нов шести мандат на управление на община Гоце Делчев.
Предизборната кампания през октомври 2015 г. за кмет и съветници се водеше от БСП и кандидат-кмета Москов, спокойно и без нападки към политическите опоненти и най-вече към основния опонент от ГЕРБ – Георги Андонов, който за втори път се кандидатира за кмет на община Гоце Делчев.
Най-голямата агитация на Москов бяха постигнатите видими резултати от неговата работа и на отличния му екип от избирателите. Нямаше никаква агресия и борба на „живот и смърт“ срещу него. А обратното – той и екипа му водеха неискрена и неколегиална агитация срещу Москов и неговия екип. Това може да се прочете във вестниците, в които са поместени негови изказвания и интервюта.
Владимир Москов и екипа му бяха във времето и то тях обгръщаше и те него, както казва апостола на свободата на България Васил Левски. Напипваха пулса на времето и решаваха проблемите, поставени от времето.
Георги Андонов и неговия екип от ГЕРБ се мъчиха и казваха: „Време е да спрем да си губим времето! Време е! Видими резултати за Гоце Делчев! Време е!“ Всъщност, Георги Андонов и неговия екип не само, че не спряха да си губят времето, а въобще не бяха във времето. Посланията, които Георги Андонов отправяше по време на предизборната кампания, не ги чуваха избирателите, защото не бяха истински и той удари на камък. Хората не виждаха в нега да е по-добър като кмет от Москов и повечето от избирателите отказаха да гласуват за него и се довериха и гласуваха за Москов за шести мандат /с шест по шестобалната система/ да управлява община Гоце Делчев.
Резултатите от изборите на 25 октомври 2015 г. са:
За Владимир Москов са гласували 11 648 човека или 71,40% от гласувалите, а за Георги Андонов – 3 992 човека или 24,04% от гласувалите.
За Илия Шербетов – 734 човека или 4,56% от гласувалите.
Победата на Москов още на първи тур е блестяща! Няма секция в цялата община, в която да не е спечелил. Гласувалите в града за Москов са повече от гласувалите в селата на общината, което категорично опровергава твърдението на опонентите, че селата решават кой да бъде кмет на общината.
От града за Москов са гласували 6 650 човека, а от селата са гласували 5 039 човека. Те са по-малко от гласувалите в града. БСП печели кметските избори и в с. Мосомище, където е избран за кмет Тодор Либяховски, в с. Баничан, където е избран за кмет Иван Каръков.
След победата на изборите Москов благодари за подкрепата и гласуваното му довери от жителите на общината и заяви: „Винаги съм отворен за диалог с жителите на общината. Мнението на всеки един от тях е важно за мен и моя екип, за да свършим добре работата!
След изборите БСП стана първа политическа сила при избора за кмет и първа политическа сила при избора на съветници в общинския съвет.в общинския съвет БСП има 9 съветници, ДПС – 7, ГЕРБ – 6, Гераксиев – 3, РБ – 3 и ВМРО – 1 съветник. Както показват фактите, водеща е ролята в общинския съвет на съветниците от БСП.
Програмата, която разработи кметът и неговият екип, е още по-грандиозна от предишните пет мандата.
Одобрен е проект „Интегрален план за градско възстановяване и развитие“, по който община Гоце Делчев ще получи 152 млн. за финансиране на своите проекти до 2020 г. 19 млн. от тези средства са вече отпуснати на общината и които ще стартират още в началото на 2016 г. Ще се направи цялостно обновяване на Второ и Трето основни училища и детските градини в кв. „Средна“ и кв. „Кумсала“. Цялостно благоустрояване на ж.к. „Дунав“ и ж.к. „Юг“, западната и югозападната част на града. Цялостно обновяване и оборудване и ново отопление на Дома на културата. Ще се санират 22 жилищни блока по национална програма. Санирани са първите блокове по тази програма. Предвижда се цялостно благоустрояване на селата до 2000 жители – Борово, Баничан, Лъжница, Корница, Буково и господинци. Ще продължи благоустрояването на с. Мосомище и с. Брезница, организиране на допълнителни паркинги и паркоместа в общината, изграждане на велоалеи. Предвижда се построяване на общински жилища за нуждаещи се семейства, модерни многофункционални спортни площадки в града и във всички села в общината. Изграждане на пречиствателна станция за отпадни води. Построяване на детска градина в село Лъжница и обновяване на детските градини в с. Мосомище и с. Корница. Разработен е план за благоустрояването на новото селище Попови ливади, така че то да стане предпочитано място за почивка на граждани от страната и чужбина.
В града се изградиха през мандатите на кмета Москов паметници на нашите борци за национално освобождение – паметник на Гоце Делчев на Попови ливади, паметник-бюст на Васил Левски пред музея, възстановен е паметника на Пейо Яворов в градския парк, изграден е паметник-морена на Яворов, като пръв кмет на града след освобождението от турско робство пред черквата „Кирил и Методий“. Тези паметници ще напомнят на жителите на града и района, че трябва да обичат България и да работят за напредъка на Отечеството ни и на общината.
Кметът Москов през своето кметуване се пребори с десетки кандидат-кметове и със стотици кандидат-съветници, които поискаха да влязат във властта и управляват община Гоце Делчев.
Тази статия няма за цел да опише всичко, което е постигнато през двадесетгодишното управление на кмета Владимир Москов, а да отбележи и напомни това успешно управление, което няма равно в най-новата история на Община Гоце Делчев.
И накрая, нека пожелаем на кмета Владимир Москов да е жив и здрав и със същите темпове и по-бързи да работи за превръщането на община Гоце Делчев в модел за управление на България и за по-добър живот на хората!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене