След публикация на вестник „Градът“ Институциите казаха категорично: Режем част от имота на семейство Чолеви в Делчево – завзели са пътя незаконно!

Случая следи Светослав БОРИСОВ
В брой № 13 от тази година от 13 април, вестник „Градът“ ви запозна със скандален казус, свързан със имотен скандал в село Делчево. В сигнал до нас беше разкрито, че семейство Чолеви от град Гоце Делчев се опитват да завземат имот, който е буквално върху пътя за казана в селото. На снимката се вижда как дори електрическият стълб е заграден и се намира вътре в къщата – безумие! ТОТАЛНО БЕЗЗАКОНИЕ! С показването на снимките, чрез вестник „Градът“, жителите на Делчево се надяваха институциите в град Гоце Делчев и Благоевград да се само сезират и да разрешат колкото се може по-бързо този проблем, в който се вижда от километри коя страна е в правото си.
„Страшна тъпотия, гнусотия, и какво ли още не видяхме от тези хора. Не искат да постъпят човешки с нас. Макар че съм в напреднала възраст, си обещах, че ще се боря докрай. Не искам да има такива „миялки“ покрай нас. Искаме да си доживеем годинките спокойно, както бе до сега“, са отзивите на хората от село Делчево.
Два месеца по-късно по случая, гръмнал само и единствено от страниците на вестник „Градът“, има развитие. Проверка на местните институции удостоверила, че въпросното семейство Чолеви наистина са завзели пътя нерегламентирано. Нещо повече – оградата им е напълно незаконна. Имаме уверението, че санкциите за това няма да закъснеят, очаква се и заповед оградата да бъде съборена и пътят да си остане с реалните размери.
Има смисъл. Вижда се. Битката по темата продължава, а на вас, уважаеми читатели и приятели, напомняме – пращайте сигналите си за нередности и несправедливости … нека станем единно гражданско общество. Видя се – има защо…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене