Богданова се връща в ОБС – Гоце Делчев! Ще атакува и лидерското място в ГЕРБ – Гоце Делчев

С полагане на клетвa на нов общински съветник ще започне утре заседанието си Общинският съвет на Гоце Делчев съобщи официалния бюлетин на общината и потвърдено за ХРОНИКА председателят Ангел Гераксиев. Адвокат Костадинка Богданова ще заеме мястото на Михаил Ковачев, след решение на Общинската избирателна комисия. 

До промяна в групата на ГЕРБ се стигна след като Костадинка Богданова оспори пред административния съд решението на ОИК – Гоце Делчев, в следствие на което се стигна до ръчно броене на бюлетините в една от избирателните секции. След това преброяване се оказа, че всъщност Богданова има повече преференции от младежкия лидер Ковачев и магистратите се произнесоха в нейна полза. Последва обжалване на решението им пред Висшия административен съд от страна на Михаил Ковачев. Състав на ВАС потвърди решението в полза на Костадинка Богданова.

Въпреки критиките на част от съпартийците си, че със съдебните дела нарушава партийната дисциплина, Богданова остана във временното ръководството на ГЕРБ – Гоце Делчев. На местната конференция през април ще стане ясно дали отново ще получи подкрепа на членовете на ГЕРБ и дали ще влезе в ръководството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене