Лекарите от Благоевградско излизат на протест утре

Лекарите от област Благоевград излизат на ефективен протест утре. Медиците ще се съберат в 13:30 часа пред  Поликлиниката в областния център, където, заедно със специалистите по медицински грижи, ще заявят причините за протеста и исканията на лекарското съсловие.

Решението за протеста бе взето вчера на среща на Управителния съвет на Районна колегия на Български лекарски съюз – Благоевград с директори и управители на лечебни заведения, лекари от извънболнична и болнична помощ от цялата Благоевградска област.

На срещата бе обсъдено Решението на НС на БЛС от 25 март и бе взето единодушно решение за провеждане на ефективни протестни действия на лекарите от колегията в четвъртък – 31.03.2016 г.

Изпълнителите на извънболнична медицинска помощ – ПИМП (първична извънболнична медицинска помощ) и СИМП (специализирана извънболнична медицинска помощ), няма да извършват никаква дейност по договор със Здравната каса през целия ден.

Създадена е организация два кабинета за спешни прегледи да поемат възникналата спешност. В болничните лечебни заведения няма да се извършват планови операции.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене