За втори път Георги Икономов положи клетва като кмет на община Банско

Избраният на първи тур кандидат Георги Икономов, тържествено положи клетва като кмет на община Банско за мандат 2015 – 2019 на първата сесия на Общински съвет – Банско, водена от областния управител на област Благоевград Бисер Михайлов. След церемонията Икономов се обърна към присъстващите с думите: „Искам да благодаря за огромното доверие, гласувано ми от избирателите на община Банско. Приемам това доверие за лична отговорност и заявявам, че аз и екипа ми ще работим активно и с лице към гражданите. Използвам възможността да поздравя новия състав на общински съвет Банско и да пожелая здраве и ползотворна съвместна работа в интерес на общината и нейните граждани”.

Клетва положиха още избраните общински съветници и кметове на населени места. За град Добринище това е Китан Галчев, Елена Дашева за с. Места, Емилия Пандева за с. Кремен и Фаим Молла за с. Филипово. Разпределението на състава от 17 члена на местния парламент за новия мандат е 8 места за ПП „ГЕРБ”, 4 места за Местна коалиция „Бъдеще за община Банско – БСД – НДСВ”, 2 места за БСП и 3 – за Коалиция „Заедно за община Банско – ВМРО, ББЦ, ДСХ, АТАКА”.

По време на заседанието стана ясно, че водача на листата на местна коалиция „Бъдеще за община Банско – БСД – НДСВ” Михаил Рахов се отказва от мястото си. Така състава на общинския съвет е следния: Владимир Колчагов (ГЕРБ), Александър Мацурев (ГЕРБ), Петър Галчев (ГЕРБ), Евгения Тренчева (ГЕРБ), Асен Кирицов (ГЕРБ), Благой Кишев (ГЕРБ), Костадин Загорчин (ГЕРБ), Александър Весков (ГЕРБ), Димитър Русков, Иван Сакарев и Георги Главчев, от коалиция „Бъдеще за община Банско”, Костадин Дурчов и Костадин Атанасов от БСП, Александър Краваров, Георги Думанов и Петър Баряков от коалиция „Заедно за община Банско”.

Проведена бе процедура за избор на председател на общинския съвет, като с абсолютно мнозинство от 10 от общо 16 гласа, съветниците определиха това да бъде Владимир Колчагов от ПП „ГЕРБ”. Той ще ръководи органа за втори мандат, като позицията бе поета от него още през 2009 година, когато тогавашния председател на съвета, Георги Икономов, бе избран за депутат в 43-то Народно събрание.

 

 

www.struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене