Невероятно, но факт: Росен Плевнелиев проговори за Гоце Делчев в голям форум! Вижте какво каза

Явно чул дългогодишните вопли, коментари и въпроси на Топ Преса и колегите от вестник „Градът“, които с години го калесваха да не забравя от къде е тръгнал, президентът на България – Росен Плевнелиев, най-после реши да каже от къде е тръгнал, а именно, както той казва, „от малкия град Гоце Делчев“.

Браво, г-н Президент! Най-сетне решихте да кажете от къде сте тръгнал. Доста години чакахме да чуем това от вас. След като дълго време недоумявахме на какво се дължи това мълчание и охладняването ви към родния град, сега вече може би няма да е така. Но все още остава дилемата защо предпочитахте толкова време Благоевград пред Гоце Делчев? Все още ли сте обиден на някого? Дълго време ви приканвахме да излезете  с аргументи по темата и може би накрая, малко по заобиколния начин, го направихте. Отново ви благодарим!

Ето думите на държавния глава по повод нашия град пред участниците в международния форум срещу радикализацията и екстремизма:

„Разказах историята на малкия български град Гоце Делчев, в който съм роден и където в радиус от няколкостотин метра има синагога, джамия, църкви. Там хората споделят празниците и делниците си – посочи Плевнелиев. – Казах, че България днес се гордее да е част от световната антитерористична коалиция. От една страна, трябва да използваме всички средства, за да се преборим с тероризма, но пък от друга, трябва да знаем, че битката срещу него ще отнеме години.“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене