Плакатната предизборна война в Дупница започна

Плакатната война между политическите партии в Дупница започна и най-вероятно до края на изборната капания ще се развихри с пълна сила. До момента в Общинската избирателна комисия са постъпили три жалби, свързани с агитационни материали на различни кандидат-кметове.

Вчера кандидатите за общински съветници от БСП Мария Чочова и Станислав Павлов сигнализираха, че има разлепени плакати на ГЕРБ на нерегламентирани места. Двамата забелязали афиши на стената срещу деловодството на Общинска администрация, около задния вход на аптека „Мария Попова“ и ниското тяло на страдата на Общината.

Проверката потвърдила наличието на агитационни материали на посочените в сигнала места. Общинската избирателна комисия е издала указания на изпълняващия длъжността кмет на Дупница да премахне въпросните плакати.

От ГЕРБ също се оказаха бдителни по отношение на предизборните плакати. Крум Милев изпрати сигнал в ОИК, че върху техни плакати някой злосторник е разлепил афиши на Коалиция „Народен съюз“. Недопустимото деяние е извършено на металната ограда до Учителския институт, както и на спирката на градския транспорт пред същата сграда. Към жалбата приложил 5 броя цветни снимки, извадени на хартия формат А4.

Членовете на ОИК веднага отишли на място, но към момента на проверката се оказало, че на двете посочени места изобщо няма плакати, а само остатъчни следи от агитационни материали на „Народен съюз“.

От щаба на Иван Ибришимов пък сигнализираха за разлепени агитационни материали на ГЕРБ, разлепени на самите носещи конструкции на двата билборда, наети от кандидата за кмет, на ул. „ Св. Иван Рилски “ и ул. „ Цар Освободител“.

Проверката установила, че на посочените места няма агитационни материали, годни да носят послание към избирателите, а на място има остатъчни следи от плакати. Проверката е удостоворенена и със снимков материал.

www.infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене