Голямото пътуване започва

Интензивен трафик се очаква от днес следобед по пътищата. От утре се събират четири почивни дни по случай националния празник 3-ти март.

Най-натоварените направления по традиция са София – Благоевград, София – Плевен – Шумен – Варна, София – Русе, както и София – Видин.

Над 200 000 автомобила се очаква да напуснат София днес. Ще има засилено полицейско присъствие по всички възлови пътища и изходи на столицата. По-интензивен трафик също се очаква към морето и зимните ни курорти.

Допълнителни места във влакове и в автобуси

14 хиляди допълнителни места ще има във влаковете. Автобусните превозвачи също осигуряват повече възможности за превоз през почивните дни. Над 10 000 места допълнително са предвидени за 2 и 3 март, както и за края на почивния период – на 6 март.

Ограничение за тировете

Въвеждат се и ограничения за движението на тирове. На 2 март между 16 ч. и 20 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали в страната, както и по най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа. Същите ограничения ще бъдат в сила и на 6 март между 14 ч. и 20 ч.

Шипченския проход затворен за транзитно преминаване

На 3 март по повод тържествата на връх Шипка се забранява транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход. Транзитният трафик ще бъде насочван към Прохода на Републиката.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене