Исмет Узунов насрочи за утре заседание на ОБС- Гърмен

Общинско заседание на ОБС –Гърмен ще бъде проведено утре от 17 часа в Гърмен . Насрочената сесия е със 7 точки като първата от тях е  върнатите от кмета на общината Минка Капитанова 2 решения на общинските съветници под №610 и 611  по  т.4 и 5 . взети на предходната  сесия проведена  на 11.03. 2019 година .

Върнатите за преразглеждане  и ново гласуване от общинските съветници  на  двете техни решения касаят упълномощаването на кмета Минка Капитанова да делегира права  на  директора на училището в село Рибново Манчо Джуркин  да възложи обществените поръчки за изграждане на новият училищен корпус и  ремонтите на сградата на  сегашното училище и филиалът му  в село Осиково .

„Според чл. 5 ал. 14 от Закона за обществените поръчки, аз тези права си ги имам  и до дни ще обявя обществената поръчка . Само с мое писмено съгласие ако се чувствам „некадърен“ да изпълня заданието  имам право да прехвърля и парите  и правомощията  на община Гърмен  тя да възложи обществената поръчка . Просто нямам идея защо кмета Минка Капитанова връща тези две решения за ново преразглеждане и гласуване. И двете решения не са върнати от Областния управител и те вече са в сила .

Случаят е аналогичен със строителните дейности на училището в Дъбница . Там обществената поръчка си бе обявена от директора и вече дори има избран  изпълнител“ коментира случая директора Манчо Джуркин .

Миналата седмица двете върнати от Капитанова решения бяха разглеждани и в комисиите и съветниците ги препотвърдиха , допълни  още Джуркин .Той бе категоричен, че както и утре да гласуват общинските съветници  на сесията ,закона му е делегирал права и той ще обяви обществената поръчка .

Втората точка от утрешното заседание на ОБС Гърмен  касае  разрешение за изработване на проект за ПУП – подробен устройствен план за застрояване на  поземлен имот 20331.51.96,в местността „Дерето“  по одобрена кадастрална карта на землище на село Дебрен .

Третата точка от дневният ред също касае жителите на село Рибново . Според нея общинските съветници ще дискутират и ще гласуват , кандидатстване  на община Гърмен с проектно предложение „Рехабилитация и реконструкция на улица и съоръженията и принадлежностите към нея между  о.т 145-156-198-181 в Рибново .

Промяна на собственост на имот от публична общинска в частна общинска собственост, искане под № 197 от началника на общинска служба „Земеделие“ за предоставяне на имот, придобит от общината на основание  чл.9 от ЗСПЗЗ ,и изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени  на услуги на територията на общината също  ще гласуват според дневния ред  общинските съветници на утрешното заседание на ОБС.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене