СКРЪБНА ВЕСТ! Почина Георги Караджов-Жоро, за чието лечение 6 месеца благоевградчани събираха средства

Вчера в Турция почина благоевградчанинът Георги Караджов, за когото съгражданите му от половин година събиха пари, правеха благотворителни концерти и организираха търгове. Жоро, както го наричаха всички, беше диагностициран с рак на хранопровода и стомаха през януари 2018 година. През февруари му бе направена операция, а след нея премина през 15 курса химиотерапия.

При последния ни разговор през февруари със съпругата му Мариета Даскалова тя беше с него в Турция за поредните химиотерапии, а социална група, оргазирана в негова помощ, продължаваше да събира пари за лечението му. Тогава Мариета сподели, че се готви да се прибере в България този месец за няколко дни – за рождения ден на едното им дете, и нямаше никаква представа кога ще приключи курсът на лечението и кога той също ще може да види двете им деца.

Изказваме съболезнования на близките на Жоро, който завинаги ще остане в съзнанието на благоевградчани като един млад, борбен мъж, не загубил до последно надеждата и вярата в утрешния ден./Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене