ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА! Стартира конкурсът „Любим учител”-2015

За трета поредна година вестник „Струма” организира първия по рода си конкурс „Любим учител”, посветен на Деня на будителите. Това е нашият начин да изразим признателността си към българския учител и интелектуалец.

Конкурсът „Любим учител“, станал вече традиция, има за цел да формира онова топло чувство на доверие, уважение и признателност към дейците на просветата и културата, които с всеотдаен труд, грижовност и омайващ ентусиазъм палят у нас, у нашите деца и внуци искрата на любовта към познанието.

Нито една нация не е минала през лабиринтите на времето, ако не са я водили учителите.

В конкурса на в. „Струма“ „Любим учител“ за 2015 г. може да участва всеки ученик, родител и читател чрез сайта на вестника struma.bg.

Бъдете активни! Дайте вота си за този, който е успял да ви покаже, че математиката е нещо повече от числа и формули, че физиката е навсякъде около нас, но че тя те отвежда и в безкрайните космически пространства, че биологията е наука за сътворението на живота, а географията е вашият компас за ориентиране навсякъде из седемте континента.

Гласувайте за учителя, който ви е разкрил очарованието на историята, който ви е дал словото, и нашето, и това на другите, за да си гражданин на света, отдай признателността си на този, който ти е показал света като философска величина, която подрежда всичко заобикалящо те спрямо собствената ти представа. Отличете хората, които ви осветяват пътя на познанието, по който ви повеждат за ръка и ви помагат от малки, неуверени деца да станете просветени хора, които покоряват света. Те го заслужават!

Победителите, събрали най-много гласове, ще бъдат наградени на тържествена церемония.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене