Китка здравец и учебници на всеки чин в СУ „Св. Паисий Хилендарски“

423 деца влязоха за първи път в класните стаи на дупнишките училища на 15 септември. Най-много – 119 прекрачиха прага на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, разпределени в 5 паралелки. Общо там в класните стаи влязоха 986 ученици.

Новата учебна година започна със звънец и вода за късмет.

По традиция стаите на първокласници винаги са много красиви и на всеки чин имаше комплект учебници и китка здравец, децата бяха посрещнати с питка и мед, за да им е сладка и успешна учебната година.

Директорът на училището Виолета Инкьова пожела на децата да са живи и здрави, и да жънат успехи, пожела успех и на родителите защото, както тя каза без родителите едно училище не може да върви напред, успешна година тя пожела и на преподавателите. Инкьова сподели, че тази учебна година ще бъде голямо предизвикателство пред учителите, но каза още, че „учителите са силни хора и ще се справят“, визирайки промените, които идват с новия Закон за училищното и предучилищно образование.

В днешният 15 септември 80 ученици в 1 клас посрещна в ОУ „Неофит Рилски“. Най-малко са първокласниците в ОУ „Христаки Павлович“. Там са приети 27 деца. В Самораново в първи клас постъпват 11 ученици, в Крайници – 14 и в Яхиново – 13. По данни на ГРАО първокласниците трябваше да са 512. Най-вероятно обаче, незаписаните живеят с родителите си в чужбина или са се преместили в друга община.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене