Високи температури и днес, идва дъжд

кокиче

Преди обяд ще има висока и средна облачност, намаляваща от юг до предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се вплътнява и увеличава. Привечер и през нощта на места в западните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от юг, югоизток. Остава топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°. В западните и централните райони от поречието на Дунав, където ще има и ниска облачност, дневните температури ще останат малко по-ниски – между 10° и 13°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 16°, а минималната 5°, за Банско 16°/6°, Разлог 17°/6°, Дупница 16°/5°, Кюстендил 16°/4°, Перник 16°/4°, Гоце Делчев 17°/7°, Сандански 19°/9° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 17°, а минималните до 5°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари и ще се понижава.

Над планините ще бъде с разкъсана висока и средна облачност, по-значителна след обяд над западните планински масиви. Ще духа силен, по най-високите части – и бурен югозападен вятър. Топло за февруари, с максимална температура на 1200 метра – около 11°, на 2000 метра: 4°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, до умерен вятър от южната четвърт. Максимални температури – между 14° и 19°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене