Топ ПРЕСА: Японската компания „Мейджи“ чака оферти за инвестиции в Пиринско

Без име

Представители на „Мейджи” и български дипломати, март 2015 г. Снимка: Министерство на икономиката. При предстоящото през април посещение може би главният изп. директор на „Мейджи” г-н Кавамура ще открие нов БГ-продукт, който да пласира в Страната на изгряващото слънце.

Катерина АВРАМОВА

Президентът на японската компания „Мейджи” АД Кадзуо Кавамура ще е на работна визита в България в периода от 7 до 9 април 2015 г., за да бъдат обсъждани конкретни български проекти и предложения за инвестиции. В тази връзка Областна администрация Благоевград призова за инициативност на бизнеса и прочие заинтересовани да изпратят своите проекти, които евентуално ще бъдат представени на вниманието на японския гост. Предстоящата визитата с инвестиционни цели е резултат от разговор между посланика ни в Токио Георги Василев и президента на компанията Кадзуо Кавамура.

Сферите, в които „Мейджи” АД оперира до момента, са производство на здравословни храни и хранителни добавки, на детски храни, на сладкарски изделия, шоколад и шоколадови изделия, на фармацевтични продукти (генерични лекарства, лекарствени средства за ветеринарната медицина и химикали с употреба в земеделието).

Предвид уникалната възможност за привличане на японски инвестиции на територията на област Благоевград, заинтересованите страни могат да изпращат конкретни предложения и проекти на адреса на Областна администрация в Благоевград и по електронен път на: r.radeva@mee.
government.bg и k.krumova@
bl.government.bg

„Меджи” е компания, продаваща кисело мляко с автентична българска закваска на азиатския пазар. В прес- инфо на сайта на Министерство на икономиката се пояснява, че това се случва в сътрудничество между „Ел Би Булкарикум“ и „Мейджи“, вече 40-години, през които японската компания успява да превърне българско кисело мляко в един от най-популярните брандове в хранителната индустрия в страната си. Автентична българска закваска осигурявана от „Ел Би Булгарикум“, а „Мейджи” продава ежедневно близо 2 млн. кофички кисело мляко на националния си пазар. В момента продуктът, брандиран „Meiji Bulgaria Yogurt” , се реализира успешно също в Китай, Тайланд и Сингапур, твърдят от МИ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене