Банско наема младежи от Украйна за зимния сезон

Тази зима бизнесът в Банско ще разчита на украински младежи за работа в хотелите и ресторантите.

„Наши колеги от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна ни препоръчват тези работници, те са работили през лятото в морските ни курорти. Те са с опит и са се справили добре. Става въпрос за готвачи, бармани, сервитьори, рецепционисти, камериерки. Украинците имат временни работни визи и няма проблем с престоя им в нашата страна. За нас е важно, че те знаят добре и руски език, защото тук идват много руснаци през зимата”, каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

В момента в зимния ни курорт се събират заявки за свободни работни места от хотелиерите и ресторантьорите. Всеки трябва да посочи колко на брой служители му трябват и за какви точно позиции. Заявките им ще бъдат изпратени в БХРА. След това ще има договаряне между работодатели и работници.

Някои хотелиери осигуряват безплатно спане и храноден на наетия персонал.

От години туристическият бранш в града под Тодорка изпитва трудности с липсата на достатъчно квалифициран и обучен персонал. Тази зима хотелиерите ще се опитат да привлекат украинци на работа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене