ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА”

община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев ще се включи за поредна година в инициативата „Часът на Земята”. Тазгодишното издание на една от най-мащабните акции на природозащитната организация WWF „Часът на Земята”, ще се състои на 28 март, събота, във времето от 20.30 ч. до 21.30 ч.

По време на „Часът на Земята”, хора от целия свят символично угасяват осветлението в домовете си за един час. През този час знакови сгради също притъмняват, а по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

„Часът на Земята” се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия, а в България – през 2009 г., като всяка изминала година привържениците на инициативата стават все повече. Ициативата в България тази година е посветена на реките и борбата с промените в климата.

94-07-02-DANIK-IMG_2508

Община Гоце Делчев се присъединява към тази инициатива ежегодно. Във връзка с тазгодишната инициатива, се почиства коритото на река Градска. Знакови административни сгради в гр. Гоце Делчев, както и осветлението на паметници в центъра, ще бъде изключено в знак на съпричастност към каузата за опазване на природата.

Призоваваме жителите на общината да подкрепят инициативата и да изключат осветлението на домовете си за един час – „Часът на Земята”, на 28 март /събота/ от 20.30 до 21.30 часа.

„Часът на Земята” дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху планетата и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене