Щом от АПС на Доган искат отмяна на изборите, значи осъзнават че ги губят главоломно.

 Страх лозе пази- „Ненормалната предизборна ситуация“

„Алианс за права и свободи“ на Ахмед Доган ще предложи отлагане на изборите заради „ненормална предизборна ситуация“. Това заяви съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров по повод ареста на независимия депутат и кандидат-депутат от Шумен Джейхан Ибрямов, близък до почетния лидер Ахмед Доган.

„Това, което се случва е безпрецедентно за страната ни. По време на предизборна кампания, а и преди нея, виждате, че фокусът е изключителна активизация на определени органи в страната. Всичко това може да се обобщи като силно изразени репресии“, посочва още той.

Чакъров посочил, че е поискал информация за ареста от служебния премиер Димитър Главчев, вътрешният министър Атанас Илков, от президентството и от председателя на парламента Рая Назарян, но никой не му отговорил какви действия са предприети по отношение на имунитета на Джейхан Ибрямов.

„Отникъде не получих отговор – какви са тези действия, има ли промяна по отношение на статуса на имунитета на Джейхан Ибрямов“, казал Чакъров.

Стана ясно, че Софийската градска прокуратура  уведомила ЦИК и парламента за ареста и е поискала сваляне на имунитета на Ибрямов и той беш свален. Той беше задържан късно снощи. По информация, при обиска на дома му от представители на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) са били открити белязани пари.

Ако това стане, Ибрямов ще бъде обвинен за купуване на гласове и ще лежи.

 

 

 

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search