ЕКСКЛУЗИВНО! Топ Преса осуети „оперативното мероприятие“ срещу ЮЗДП! „Форест“ напълниха шортите и се покриха!

Директорът на ЮЗДП инж. Валентин Чамбов проведе традиционната годишна среща с представители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми, във връзка със старта на кампанията по продажба на дървесина на първа тръжна сесия за следващата година. На срещата присъстваха фирми от бранша, работещи на територията на ЮЗДП. Преди дни от едно от сдруженията – „Форест“ изпратиха отворено писмо, в което настояват за промени в цените и начина на окачествяване на дървесината като предупредиха, че ако това не се случи, предстоят протестни действия в сектора. Днес на срещата представител на това сдружение липсваше.
Бяха обсъдени ценовата политика на предприятието, начина на продажба на дървесина (видовете процедури) и количествата, които ще бъдат предложени за продажба. Инж. Чамбов подчерта, че цените, на които се предлага дървесината в момента от страна на ЮЗДП са по-ниски от цените на съседните държавни предприятия. Към момента се търсят начини за пресичане на интересите на двете страни, така че да няма ощетени и дейностите по стопанисване на горските територии да се извършват пълноценно и в срок.
На срещата беше засегнат и въпросът относно изграждане и почистване на постоянни и временни извозни пътища за дърводобив като те са едно от основните пера в себестойността на дървесината като директорът обясни, че предприятието освен с наличните, вече закупени багери и булдозери, ще подпомага дейността на фирмите и с още три специализирани багера, доставката на които предстои в най-кратък срок.

Представители на браншовите организации коментираха необходимостта от по- активни колективни усилия за преодоляване на кризата в свектора, включително и чрез промени в действащата нормативна уредба.

ПРИПОМНЯМЕ РАЗКРИТИЯТА НИ ОТ ОНЗИ ДЕН ОТ КОИТО ЦЯЛАТА СПХЕМА ПРОПАДНА:

Чакайте бе! Вълк в кошарата! Какъв е Андро Миленков -Кютука да говори от името на конкуренцията си и да изпълнява поръчки на ДБ срещу ЮЗДП!?

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search