Днес приключва предизборната кампания на „Гражданска Платформа Българско Лято“ с номер 15 в интегралната бюлетина. Кампанията беше интензивна, като премина през всички общини в областта

Някои от основните събития, които се откроиха бяха турнирът по мини-футбол в Гоце Делчев, директното включване на лидерът на „Българско Лято“ Васил Божков в Благоевград, както и уникално авто-мото дрифт и стънт шоу край Петрич.

Посланието, коeто кандидатите за народни представители отправиха беше да спрем войната по пътя, като насочим енергията на автомобилистите към специализираните писти. Господин Васил Божков дори пое личен ангажимент към автомобилистите , че ще изгради професионална писта за дрифт, драг и тайм атак на собствен терен до с. Равно поле.

Като една от основните политики „Българско Лято“ е откроило спорт и младежи. Така в унисон с протичащото в момента Европейско първенство по футбол, се проведе и турнирът по мини-футбол край Гоце Делчев. Промотирайки спортът, „Българско Лято“ залага на превенцията и профилактика на здравето. Тенденцията е да се измести фокуса от цикъла на лошо хранене и хронифициране на заболяванията, както и употребата на все повече лекарства, към превенция и промоция на здравето.

При срещите си с хората, кандидатите от „Гражданска Платформа Българско Лято“ обсъдиха проблемите във лозарството в община Петрич и Сандански, тютюнопроизводството в Гоце Делчев и района, изпитанията, на които са подложени от туристическия и строителен бранш в общите Банско, Разлог и Белица, както проблемите на дребните земеделски производители във всички населени места. Откроиха се инфраструктурни проблеми във всички общини, а като основен остава доизграждането на автомагистрала Струма.

Не на последно място „Българско Лято“ пое ангажимент да въведе бърза и евтина писта за получаване на българско гражданство на наши сънародници родени и живели извън пределите на родината, включително в днешна Република Северна Македония, Западните покрайнини, бесарабските българи, както и самоопределилите се българи в днешна Чувашия. Административните пречки пред тези хора са наистина огромни, като разходите за българско гражданство достигат до 10 000 евро и чакане повече от три години.

Ангажиментите на политическата партия са за нулева корупция, електронизация на цялата администрация, прозрачност при нейната работа и при обществените поръчки. Това, заедно със започналия процес по привличане на чуждестранни инвеститори, очертава позитивната перспектива за област Благоевград за бързото излизане от статистиката на НСИ като един от районите с най-ниско заплащане за труд.

Основно мото на кампанията на „Българско Лято“ е „Справедливост за всеки“. Така подкрепяйки тази гражданска платформа с номер 15 на 11 юли в неделя, кандидатите й се ангажират да доведат справедливостта в региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене